Aftrap landelijke opschoondag op IKC De Tragellijn

 

Vrijdagmorgen 6 maart kwamen de leerlingen samen met de peuters en baby’s van de opvang, naar de aula. Ze hadden in de klas eerst lessen gehad over opruimen en afval in de natuur. In de aula werd het startsein gegeven van de landelijke schoonmaakactie door de leerlingencommissie uit groep 7, samen met wethouder Carla Koers. Janique, Inke, Tessa en Kenji hadden hard gewerkt om deze dag te organiseren.

Op het podium was alvast een boel afval verzameld. Hiervan mocht de wethouder een dier maken, samen met twee leerlingen. Wethouder Carla nam het op tegen Juf Renske, ook zij werd geholpen door twee leerlingen. De leerlingen die toekeken mochten raden welke dieren er waren geknutseld. Het werden uiteindelijk een schildpad en een giraffe. 

Na de opening gingen de groepen om de beurt de wijk in om op te ruimen. Er werd heel veel afval opgehaald! We kunnen trots zijn op onze leerlingen dat ze zoveel afval hebben opgehaald. Mogelijk helpt dit een beetje om hen bij te brengen dat je het afval niet in de natuur moet weggooien. We hopen natuurlijk dat alle ouders, opa’s en oma’s hun afval ook niet zomaar weggooien. Het was een geslaagde dag!

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + een =