Hoe gaat het in de Regenboogklas MIK-MB

De Regenboogklas Meer Intelligente Kinderen voor de middenbouw is  gestart. Elke donderdag wordt er in twee groepen (middenbouw en boevnbouw) in de regenboogklas gewerkt. Voor de leerlingen uit de deze groep is dit de eerste keer dat ze deelnemen aan de Regenboogklas. Al zou je dat niet zeggen als je ze de vierde bijeenkomst aan het werk ziet… Wat een kanjers!

20161124_141311         20161124_141109

20161124_140750      20161124_140728

Ons eerste project is een kinheim project waarbij de kinderen zelf een onderwerp mochten kiezen. Er wordt hard gewerkt in de volgende werkgidsen:

  • Circus: “In de Werkgids Het Circus wordt aan de hand van vragen en op- drachten aan de leerling gevraagd zich te verplaatsen in het leven van een circusartiest. Hoe is het om rond te reizen met een circus? Hoe ga je met dieren om in het circus? Hoe maak je reclame voor je circus?”.
  • Mijn eigen wereld: “De werkgids Mijn eigen wereld is een ontdekkingsreis door de eigen omgeving.In dit boek onderzoeken kinderen hun eigen wereld: hun straat en dorp of stad, de provincie waarin ze wonen, Nederland en een vakantieland.

Kenmerken bij deze middenbouwgroep zijn: enthousiast, gemotiveerd, gedreven en genieten. Elke les spelen ze het liefst SET tegen de juf en deze laatst genoemde kan niet tegen ze op!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vier =