IKC De Tragellijn erkend als SWPBS en ‘The Leader in Me’ school

We zijn supertrots dat we nu officieel erkend zijn als een SWPBS school (School-Wide Positive Behavior Support). Dat wil zeggen dat we het programma voor gedrag, PBS, goed hebben ingebed in ons onderwijs. Het positieve effect van het werken volgens vaste structuren en volgens een systematische gedragsaanpak is terug te zien is in het gedrag van de kinderen, de rust in de school, de opbrengsten met betrekking tot de veiligheid en een goed leer- en werkklimaat.

Naast SWPBS school zijn we nu ook officieel een ‘The Leader in Me’ school. Deze pedagogische leerlijn is gebaseerd op het boek ‘The 7 Habits of Highly Effective People’ van Stephen Covey. Kort gezegd: het boek over de zeven gewoonten.  Op onze school werken we eerst aan de eigen keuzes en verantwoordelijkheden van de leerlingen, daarna leren ze hoe ze samen met anderen dingen voor elkaar kunnen krijgen. Leerlingen ontwikkelen op een speelse manier persoonlijk leiderschap. Ze leren doelen te stellen en hoe ze deze doelen kunnen bereiken. Hiermee leren ze dat ze zelf verantwoordelijkheid zijn over hoe en wat ze kunnen leren. Heel fijn bij het zelfstandig werken met de dag- en weektaak.

De bordjes hebben we opgehangen in school in de hal bij de hoofdingang. Zo zien we iedere dag bij binnenkomst waar we trots op zijn: op onze leerlingen, juffen en meesters!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 2 =