IKC De Tragellijn na 1 week sluiting

Een dag uit het dagboek van de directeur.

Maandag 16 maart

De locatie Tragellijn en de locatie Willibrordus zijn gesloten. Collega’s hebben pamfletten op de ramen bij de ingangen geplakt met daarop vermeld dat ouders niet naar binnen kunnen. Om zeven uur is het directieberaad op het bestuursbureau.

Op school is er eerst een korte bijeenkomst met het team. Dan, om half negen, staan leerkrachten en medewerkers van de opvang, verspreid bij de drie ingangen om alleen die kinderen op te vangen waarvan een van de ouders in een vitaal beroep werkt. Al deze mensen zijn nu nodig in de zorg.

We zien niemand. Geen ouder, geen kind. Heel onwerkelijk. Eerst euforie, onze ouders hebben het goed geregeld, super! Dan komt de terugslag. We staan direct met beide voeten op de grond. De komende 3 weken is dit het….lege klassen, lege school. We pakken de draad weer op. We hadden immers afgesproken dat we met het huiswerk aan de slag zouden gaan. Medewerkers van Zonnekinderen starten met een grote schoonmaak. Vandaag is er in ieder geval geen opvang nodig voor kinderen. In Spijk ook niet. De leerkrachten gaan aan de slag. Koffiedrinken doen we in de aula, op afstand. Ook de medewerkers van Zonnekinderen zijn erbij. Soms lachen we, soms is het even wat minder…het kopieerapparaat maakt overuren…iemand maakt een tijdsschema voor het kopiëren, dat is slim. Een collega uit Spijk sluit aan, was eigenlijk vrij vandaag. Het digitale deel van het huiswerk wordt ook opgepakt! Gedurende de dag is er sprake van spanning en ontlading…veel leerkrachten nemen wel erg veel hooi op hun vork. Allemaal zijn ze erg druk. Dat ene grapje, dat verhaal, dat filmpje, het besef dat dit mogelijk erg lang zou kunnen gaan duren, de spanning en onzekerheid, het samen trots zijn op onze ouders die massaal thuisblijven of geregeld hebben dat hun kinderen worden opgevangen vandaag….  dat alles schept wel een band.

 

Aan het eind van de week wordt er geëvalueerd. We zijn supertrots op onze ouders. Alle huiswerkpakketten zijn opgehaald, alle ouders zitten nu op Klasbord en iedereen heeft een kloppend mailadres doorgegeven. Er zijn veel berichten van ouders bij leerkrachten binnengekomen, met vragen, maar ook met resultaten van het gemaakte werk. Het begint allemaal te lopen. Er komt een rooster voor de opvang van kinderen. Alle dagen zullen er enkele kinderen zijn. Volgende week begint het weer opnieuw, huiswerk klaarzetten, zowel digitaal als op papier en alvast nadenken over ……een mogelijke langere sluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − zeven =