IKC De Tragellijn staakt niet, maar geeft op andere wijze een signaal af

De locatie De Tragellijn is op 30 en 31 januari gewoon open. Wij willen op andere wijze een signaal afgeven. Er is nagedacht over wat wij als team op dit moment zelf kunnen doen aan het lerarentekort en aan de werkdruk. De conclusie was simpel, het lerarentekort kunnen wij niet direct oplossen. Wat wij wel kunnen doen is leerlingen alvast enthousiast maken voor het vak leerkracht. Wij organiseren op donderdag en vrijdag dan ook twee lesdagen met het thema: juffen en meesters zijn onze toekomst!

Leerlingen uit groep 7 en 8 laten we alvast kennismaken met het mooie vak van leerkracht. Zij gaan enkele lessen geven. Wanneer de leerlingen de lessen verzorgen, werkt dit ook werkdruk verlagend. Win-win!

Hoe zien de twee dagen er dan uit? De leerlingen uit groep 7 en 8, zullen gaan voorlezen in alle groepen op donderdag- en vrijdagochtend. Dit valt mooi samen met de nationale voorleesdagen. Op donderdag zullen de leerlingen van groep 8 ook lessen geven over een groen schoolplein in alle groepen. Het doel hiervan is dat alle leerlingen van school meedenken over de inrichting van een nieuw groen schoolplein. In de middag starten we met knutselen van verschillende onderdelen van zo’n groen plein. Op vrijdagmorgen, na het voorlezen, is er in alle groepen een eigen programma, dan kan er ook nog verder geknutseld en gebouwd worden aan het groene plein.  Vrijdagmiddag organiseren we een spelletjesmiddag, onder leiding van leerlingen uit groep 7 en 8.

Wij willen nu al investeren in de juffen en meesters van later en hopen dat ze het lesgeven niet snel zullen vergeten. Wanneer ze dan later voor hun studiekeuze staan, denken ze mogelijk nog eens terug aan deze twee dagen en kiezen voor de PABO. Want het beroep leerkracht is en blijft een geweldig mooi vak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =