Koningsspelen

Vrijdag 24 april werden de Koningsspelen georganiseerd op school. Vanaf de eerste keer dat de Koningsspelen landelijk werden ingesteld, heeft onze school meegedaan. Dit jaar werd, in tegenstelling tot de voorgaande keren, niet direct met het schoolontbijt begonnen. Nu werden alle ouders, opa’s en oma’s, verzorgers en leerlingen getrakteerd op een warming-up op het schoolplein. Hiervoor was een speciale gast uitgenodigd: Mister Eight. Op het ritme van een speciaal uitgezocht muziekje kon iedereen meebewegen. Het begin was wat lastig, niet iedereen had gelijk door welke bewegingen gemaakt moesten worden. Maar onder de enthousiaste leiding van Mister Right kwamen de meesten goed op gang. Heel veel leerkrachten en leerlingen deden mee, zelfs enkele volwassenen vonden het leuk om mee te doen. De nieuwe geluidsinstallatie, die nu met de Koningsspelen voor het eerst in gebruik werd genomen, deed zijn werk goed. Het geluid was goed te horen op het plein. De warming-up was geslaagd en iedereen kon naar binnen waar een heerlijk ontbijt klaarstond voor de kinderen.

Koningsdag warming-up 1    Koningsdag warming-up 2

Het ontbijt was goed verzorgd, de kinderen hebben lekker zitten smullen. In alle groepen was er genoeg. In de groepen was er hulp van enkele ouders bij het ontbijt. Vooral in de onderbouwgroepen is dat erg fijn. Na het ontbijt gingen de kinderen met hun eigen leerkracht langs de verschillende activiteiten. De Koningsspelen staan in het teken van bewegen en op De Tragellijn doen we daar natuurlijk aan mee. Voor de onderbouw waren er spelletjes op het kleuterplein en in de speelzaal. Voor de bovenbouw waren er spelletjes in de gymzaal, in verschillende klaslokalen en op het schoolplein.

Koningsspelen zweeds loopspel     koningsspelen onderbouw      koningsspelen onderbouw 1      Koningsspelen dans

.          .

De groepen 1 t/m 4 waren om 11.45 uur vrij en gingen naar huis met een herinnering aan de Koningsspelen: een oranje polsbandje. De bovenbouwgroepen zijn in de middag doorgegaan met de Koningsspelen op de Tragellijn.

Het was een geslaagde dag waarbij het weer ook voortreffelijk meewerkte! Met hulp van ouders hebben we deze dag kunnen realiseren. Allemaal nog bedankt voor de hulp.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 11 =