Leerlingenraad van De Tragellijn krijgt landelijke bekendheid

Een klein berichtje op Linkedin over de leerlingencommissies heeft geleid tot een interview op school van de voorzitters en vice voorzitters  van de verschillende commissies (de leerlingenraad van de Tragellijn). Stichting Verus, een vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs met 4000 aangesloten scholen, wilde een stukje over de leerlingenraad opnemen in haar nieuwsbrief. Hester van de Kaa is naar onze school gekomen om te filmen en vragen te stellen over de werkwijze van de verschillende commissies. Hieronder hebben we het artikel zonder wijziging opgenomen. Geniet vooral van het mooie filmpje en wees, net als wij op school, trots op deze leerlingen.

Deze leerlingen zorgen voor een opgeruimd en ordelijk schoolgebouw

Ze zetten het eten in de koelkasten (en houden die ook schoon), zorgen dat de speelmaterialen na de pauzes keurig opgeborgen worden en spreken medeleerlingen aan op hun gedrag als dat nodig is. Leerlingen van De Tragellijn in Lobith participeren in verschillende commissies die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een opgeruimd en ordelijk gebouw. Want tsja: “Je wilt toch dat het netjes blijft hier.”

                                                   

Daarnaast heeft iedere commissie zijn eigen taken waardoor de organisatie van de lessen en aanverwante activiteiten soepel verloopt. De commissies (waarin leerlingen van groep 5 t/m 8 zitten) vergaderen zelfstandig onder leiding van een zelf gekozen voorzitter. Ze hebben ook een gekozen notulist. De voorzitters vormen de leerlingenraad en denken actief mee over alles wat met school te maken heeft.

Kortom, vertelt directeur Marion van de Kamer, de leraren moeten er niet aan denken dat ze dit allemaal zonder commissies zouden moeten doen. En de leerlingen vinden het fijn zich samen in te kunnen zetten voor een fijne, opgeruimde en gezellige school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − negen =