Muziekconcert

trompetten

trompetten

 

Afgelopen schooljaar hebben de kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van basisschool de Tragellijn in Lobith, muzieklessen gevolgd. Muziekdocenten van het Musiater in Zevenaar,

saxonettes

saxonettes

kwamen vanaf oktober, iedere donderdagmiddag op school voor deze lessen.

slagwerk

slagwerk

In groep 4 is de muziekles klassikaal gericht op de Algemene Muzikale Vorming en wordt geleerd om op blokfluit te spelen. In de groepen 5 en 6 worden de kinderen voorbereid op het instrumentaal onderwijs en gaan de leerlingen  een instrument naar keuze leren bespelen. Hierbij is keuze uit trompet, saxonette en slagwerk. Naast het bespelen van een instrument is samen leren spelen ook een onderdeel van de lessen.

Op donderdagmiddag was het altijd een muzikale bedoening op school. In de teamkamer werd getrompetterd, in het handvaardigheidslokaal of in de aula waren de leerlingen met slagwerk bezig. In groep 4 werd volop op de blokfluit geblazen en de saxonettes werden bespeeld in groep 5 en 6.

Deze samenwerking met het Musiater in Zevenaar is mogelijk in het kader van de regeling ‘Kinderen maken muziek’ van het Oranjefonds en het Fonds voor cultuurparticipatie. Dit schooljaar vonden de muzieklessen op De Tragellijn voor de tweede keer plaats.

Donderdagmiddag 19 Maart vond de eindpresentatie plaats in de aula van de school. Het was een spetterend concert, waarbij volop gespeeld werd en gezongen. Ook het publiek werd betrokken bij de voorstelling, samen werd een ritmische canon ten gehore gebracht. Ouders, leerlingen, leerkrachten en muziekdocenten hebben genoten. Het is ook erg leuk om te zien hoe kinderen samenwerken tijdens het muziekmaken. Ook het naar elkaar leren luisteren wordt tijdens het samen muziek maken geoefend.

blokfluit

blokfluit

De muzieklessen zijn nog niet helemaal afgelopen. Op 10 juni zullen de leerlingen uit de groepen 5 en 6, samen met de muziekdocenten, naar Utrecht gaan. Daar wordt deelgenomen aan een groot concert in de Jaarbeurshal, samen met zo’n 2000 andere basisschoolleerlingen. Dit concert wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Bij dit concert zal waarschijnlijk ook zeer hoog bezoek aanwezig zijn.

blokfluit

blokfluit

We hopen op een leuke dag en dat er maar veel ouders mee zullen reizen naar Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × drie =