Nieuws uit de Regenboogklas

Verschillende kinderen gaan op woensdag naar de Regenboogklas van De Tragellijn. In de Regenboogklas worden verschillende lessen gegeven door juf Herma, juf Renske en juf Marjo. Er zijn o.a. rekenlessen, woordenschatlessen en lessen voor kinderen die iets meer aan kunnen. Kinderen uit verschillende groepen kunnen in de Regenboogklas terecht voor extra uitleg of verdieping.

Dit keer is er nieuws uit de Regenboogklas over de lessen woordenschat. Groepen 1/2 en 3/4 hadden woensdag 6 januari de introductie van het nieuwe thema: ziek en gezond. In de Regenboogklas worden de woorden besproken die ook in de eigen groep aan bod komen. In de eigen groep bieden de leerkrachten een woord aan en leggen uit wat het is, vaak met hulp van materialen of foto’s. Sommige kinderen hebben hierbij extra veel herhaling en uitleg nodig. Dat gebeurt dan in de Regenboogklas. Het woord wordt vaak herhaald (uitgesproken) en vaak worden er spullen meegenomen uit de klas om opnieuw te laten zien wat het is. Het is de bedoeling dat de kinderen niet alleen het woord horen, maar ook zelf het woord kunnen produceren, zeggen. Daarnaast is het belangrijk dat ze weten waar het woord voor staat. Bijvoorbeeld bij het woord “spuit” wordt er aandacht besteed aan de spuit zelf: de spuit kunnen ze zien en voelen, verteld wordt wat je ermee kunt doen, verteld wordt wie een spuit gebruikt. Als uitbreiding wordt ook gesproken over het woord naald. In de groep 3 en 4 kan het woord naald ook worden uitgebreid met het woord injectienaald. De naald laten we natuurlijk niet voelen!

In deze lessen komen de lastige en moeilijke woorden regelmatig terug, zodat de kinderen deze ook goed zelf leren te gebruiken. De woordenschatlessen zijn bedoeld voor kinderen die hier moeite mee hebben. Door deze extra lessen kunnen ze bij de lessen in de eigen groep, veel beter begrijpen wat er wordt bedoeld en worden de nieuwe woorden sneller opgepakt.

Regenboogklas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 5 =