Oktober en november, gezellige drukte op De Tragellijn

Vlak voor de herfstvakantie hebben we met zijn allen de Kinderboekenweek afgesloten in de aula. De prijswinnaars van de voorleeswedstrijd werden hierbij ook bekend gemaakt. Leerlingen van groep 7 en 8 hadden iets voorbereid om te laten zien op het podium. Groep 7 een soort toneelstukje en groep 8 een dans. Een gezellige afsluiting. Het waren twee mooie Kinderboekenweken met een thema dat goed past bij de tijd van het jaar: gruwelijk eng.

 

 

 

 

Na de herfstvakantie stond 2 dagen lang techniek op het programma voor de leerlingen. Mad Science kwam op De Tragellijn en op de Willibrordus workshops geven in de groepen 1 tot en met 5. Mad Science werkt met enthousiaste docenten die door heel Nederland workshops wetenschap en techniek geven. In de kleutergroepen werd bijvoorbeeld een workshop doorgedraaid gegeven. Hierbij ontdekten de leerlingen de eigenschappen van bijzondere wielen en bouwden een tandwielconstructie die met slecht een enkel aandraaipunt volledig in werking gezet kon worden. Aan het eind van deze les waren de leerlingen compleet doorgedraaid!  In de andere groepen kregen de leerlingen andere  workshops zoals chemische reacties, mengselmix en labwerk. Het klinkt allemaal heel ingewikkeld, maar de leerlingen vonden het allemaal heel erg leuk en interessant. Deze workshops hebben wij kunnen realiseren dankzij sponsoring van lokale bedrijven: Tandartspraktijk Ritt BV, Droste Elektro, HeKo CV en Hans Schopman Schilderwerken. Met hulp van deze bedrijven wilden we leerlingen kennis laten maken met allerlei vormen van techniek. Later in het schooljaar zullen de leerlingen ook een kijkje nemen bij deze of bij andere bedrijven.

 

Op 24 oktober was ook de verlichtingsactie. Samen met de ANWB en de politie werden fietsen gecontroleerd op goed werkende verlichting. Het is belangrijk om in de donkere maanden goed gezien te worden in het verkeer. Met deze jaarlijks terugkerende actie hopen we de leerlingen en hun ouders hiervan bewust te maken.

 

 

 

Op 10 november vond de eerste kinderrommelmarkt plaats op De Tragellijn. Ook al bleef het bezoek wat achter bij wat we hadden gehoopt, iedereen was toch tevreden. Het was gezellig. Alle deelnemers opperden het idee om dit vaker te gaan doen. Mogelijk in het voorjaar, dan kan het buiten georganiseerd worden. De kinderrommelmarkt krijgt vast een jaarlijks vervolg!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × drie =