Opening Kinderboekenweek op De Tragellijn

Donderdagmorgen 4 oktober hebben we de opening van de Kinderboekenweek gevierd. Het thema is dit jaar “Vriendschap”. In de aula hebben de leerlingen en de ouders eerst naar het lied van ‘Kinderen voor Kinderen’ geluisterd dat speciaal is gemaakt voor de Kinderboekenweek. Daarna werd verteld dat het wel heel leuk zou zijn wanneer op vrijdag 12 oktober bij de afsluiting van iedere klas, twee leerlingen het dansje mee komen doen op het podium.

Dat was natuurlijk nog niet alles. Het is Kinderboekenweek en dan moeten er ook nieuwe leesboeken worden gepresenteerd. Iedere klas heeft 6 boeken gekregen en daaruit werd door iedere leerkracht één boek gekozen waarover iets werd verteld bij de opening. Dat boek wordt tijdens de Kinderboekenweek natuurlijk ook voorgelezen. Alle boeken hebben te maken met het thema vriendschap. De boeken worden toegevoegd aan de school- of groepsbibliotheek.

De opening verliep gezellig. De leerlingen hebben goed meegedaan en luisterden supergoed. Iedereen had een compliment verdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + 3 =