Succesvolle Koningsspelen op De Tragellijn

Vrijdag 21 april waren de leerkrachten al vroeg in touw met de voorbereidingen van de Koningsspelen. De laatste spullen moesten nog worden klaargezet. De muziekinstallatie naar buiten, vlaggetjes ophangen, ontbijt klaarzetten, enzovoort. Buienradar voorspelde koud, maar droog weer. Kort na achten was er even paniek, regen….. Gelukkig viel het mee.

De dag werd geopend met een warming-up op het schoolplein. Enkele leerlingen van groep 7 namen dit voor hun rekening. Er waren veel leerlingen in oranje broek of shirt naar school gekomen. Het was een mooi gezicht. Het Koningslied was al in de groep geoefend, zo kon iedereen dus lekker meedoen.

Na de warming-up gingen de leerlingen naar hun groep om daar te genieten van het Koningsontbijt. Alleen de groepen 7 en 8 moesten het ontbijt wat aanpassen, zij kregen na elkaar les in vendelzwaaien van de schutterij. Dit bleek ook moeilijker dan verwacht.

Rond 10 uur klonk het startsein voor de spelen. De groepen 1 en 2 hadden hun eigen spelcircuit op het kleuterplein. De groepen 3 tot en met 8 hadden het circuit in de gymzaal, enkele lokalen en buiten. Bij de kleuters werden de groepjes begeleid door ouders en stagiaires. Er waren veel verschillende spelletjes op het kleuterplein: pittenzakwerpen, verkleedestafette, vissen vangen en nog veel meer. De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 gingen, onder verantwoordelijkheid van groep 8 leerlingen, langs de verschillende spellen. Vrijwilligers, stagiaires en ouders stonden bij de spellen om alles in goede banen te begeleiden. In de gymzaal was er hoog-en verspringen en touwtrekken. Buiten konden leerlingen onder andere rond de school rennen en spijkerbroekhangen. Binnen was er krantenmeppertje, blikgooien, dansen en spijkerpoepen.

De afsluiting was weer gezamenlijk op het plein. Ook nu hadden leerlingen van groep 7 iets ingestudeerd.

Iedereen was na afloop tevreden. Het was een geslaagde dag. Mede dankzij de inzet van ouders, stagiaires en vrijwilligers is deze dag succesvol verlopen. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest. Verder bedanken we: de oudervereniging, voor de hulp, de tussendoortjes en het drankje;  de schutterij voor de workshop vendelzwaaien; leerlingen van groep 7 voor de geweldige opening en de afsluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 18 =