De Tragellijn is begonnen aan de tweede helft van het schooljaar

Allereerst wenst het team van De Tragellijn iedereen een goed en gezond 2018!

We zijn weer vol energie begonnen. Op maandag 8 januari hebben leerlingen en leerkrachten genoten van overheerlijke oliebollen. Deze waren gebakken door leden van de oudervereniging met hulp van enkele andere ouders. Iedereen vond ze erg lekker!

In de maand januari nemen we ook altijd de Cito-toetsen af. Er zijn flink wat toetsen die moeten worden afgenomen, dus daar zijn de leerlingen wel even mee bezig. De leerkrachten van groep 6 en 8, meester Reinder en meester Erik, zijn ook al weer druk bezig met onderzoekend leren. In januari zullen zij samen met meester Frank van de Willibrordus workshops geven op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna, de datum is nog niet exact bekend, zal onderzoekend leren in de bovenbouw als project uitgevoerd worden.

Nog even een korte terugblik op december.

De Kerstviering werd dit jaar anders gevierd dan in de voorgaande jaren. Dit keer hadden we in plaats van een kerstdiner een kerstontbijt op vrijdagmorgen. Op donderdag liepen we met leerlingen en ouders van school naar de kerk voor de Kerstviering. De leerlingen hadden lichtjes bij zich tijdens de wandeling. De oudervereniging had het pad naar de kerk aan weerszijden voorzien van kaarsjes. een mooi gezicht.

 

Groep 7 had dit jaar de eer om het Kerstverhaal te presenteren. Iedereen in de kerk kon genieten van een mooie uitvoering en van mooi gezongen liedjes. Na de viering mochten de leerlingen de Kerststal bekijken. De oudervereniging verzorgde achterin de kerk een bekertje glühwein voor de ouders en een kerstkransje voor de leerlingen.

Na het Kerstontbijt werd op vrijdagmorgen de Kerstversiering opgeruimd. In de klas doen de leerkrachten dit altijd samen met de leerlingen. De oudervereniging en ouders van de decoratiecommissie ruimen de versieringen in de gangen en de aula op. Op vrijdagmiddag waren de leerlingen vrij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 11 =